Hoppa till innehåll

Benchhelg med Calathea, Pi Is Returned

2013 sep 01 av Oscar Reimer i Krönikor/Övrigt
Efter en lyckad benchhelg är det dags för en summering. Två fina resultat, en död processor och en något tråkig 4770K.

InledningFör cirka två veckor sedan lanserade Gigabyte sin Super Pi tävling med det passande namnet "Pi Is Returned", som syftar på Stilts nya mjukvara för AMD processorer. Med hjälp av mjukvaran exekverar Bulldozer/Piledriver baserade processorer x87 kod betydligt effektivare, något som just gamla hederliga Super Pi använder sig av.

Tävlingen delas in i fyra såkallade "Stages", där två är ämnade för FM1/FM2 processorer och de resterande två för AM3+ processorer. Undertecknad bestämde sig för att ge tävlingen i FM2 klassen en chans och bjöd ner Marcus "Calathea" till Malmö för en benchhelg.

Med tåget från Linköping anlände Marcus vid 11 tiden och vi förflyttade oss snabbt vidare till A-Game, internetcaféet vi skulle tillbringa de närmsta timmarna hos, eller åtminstone var det planen. Det visade sig dock snabbt att vi hade fått ett trasigt kärl, ett kärl med 30 L på fredagen hade kvar cirka 5 L på lördagen, inte i närheten tillräckligt för vår session. Vi kontaktade leverantören och bestämde att vi skulle få 30 L till i ett annat kärl. På grund av icke-ordinarie öppningstider hade klockan hunnit passerat 14:00 innan vi hade ett nytt kärl lastat.

Väl tillbaka i staden slängde vi i oss en lunch för att sedan börja rigga upp hela kalaset. Det visade sig dock att även det andra kärlet var trasigt, vi tappade kväve fort, men inte tillräckligt fort för att vi inte skulle hinna använda en stor del av kvävet, så vi körde på.

Läckande kärl nummer 2Läckande kärl nummer 2 • 0


7 Kommentarer

Foto
Marquzz 2013 sep 02

Rolig läsning, lite avis :)

  • 0
Foto
DanielW 2013 sep 02

Grymt!

  • 0
Foto
Bogey 2013 sep 03

Tack så mycket för kul läsning, hoppas ni hade det kul :)

  • 0
Foto
Oscar Reimer 2013 sep 03

Tack så mycket för kul läsning, hoppas ni hade det kul :)

 

Kan inte svara för Calathea, men hade personligen riktigt roligt!

  • 0
Foto
Gubben 2013 sep 03
Snyggt , såna här artiklar behövs Förhoppningsvis kan det locka några nya att extremclocka och givetvis locka fram suget hos alla gamla rävar. Med risk att fastna i OC träsket igen.
  • 0
Foto
Oscar Reimer 2013 sep 05

Uppdaterat med resultat efter första sessionen :)

  • 0
Foto
Oscar Reimer 2013 sep 14

Nu finns även resultaten från vår andra session!

  • 0

Senaste trådar