Hoppa till innehåll

Aerocool Touch-2100

2013 mar 30 av Emil Daunfelt i Chassi & Nätaggregat
Taiwanesiska Aerocool är kanske mest kända för sina chassin och nätaggregat, idag har vi fått tag på företagets senaste fläktkontroll. Touch-2100 är precis som namnet säger, helt touchstyrd.

Inledning och förord.Användandet av fläktkontroller må kanske ha svalnat på senare tid, då många chassin redan kommer med inbyggda kontroller eller det hela ersätts av en mjukvara. Köper man en så köper man kanske en som är enkel och lätt att gömma för att endast kunna styra de viktigaste. Men man skall inte underskatta hur praktiskt det kan vara att investera i en bra fläktkontroller.

Aerocool är baserade i Kina och har nog gjort sig mest kända i Sverige för sina färgstarka och väl upplysta chassin samt nätaggregat. Företaget sysslar även med accessoar enheter så som just den vi ska kolla på idag, Aerocool Touch-2100 fläktkontroller.Enheten i sig opereras manuellt, den 7" stora LCD displayen är helt touch-styrd och visar fem olika fläkthastigheter (25 w per kanal) samt temperaturer samtidigt. Kontrollern har inbyggt alarm som signalerar när en förinställd temperatur uppnås samtidigt som den ökar hastigheten på den fläkt som är kopplad till temperaturproben, för att sänka temperaturen. När temperaturen sedan sjunkit under alarmsträcket så sänks fläkthastigheten automatiskt igen.

Vi kommer titta närmare på hur enheten är att använda, användarvänlighet, känslighet och så vidare. Hur den inbyggda alarmfunktionen agerar, om den funkar som utlovat. Vi kommer även att kika på byggkvaliten samt de olika funktionerna som enheten bestyckats med.

SpecifikationerTouch-2100
Display7", Touch
Mått (H x L x B)85 mm x 70 x 150 mm
MaterialStål, borstat aluminium (front)
Anslutningar4x 3-Pin PWN
1x 4-PIN molex
1x 4-PIN PWM
1x USB 3.0 (Moderkort)
1x USB 2.0 (Moderkort)
1x HD Ljud
5x Temperaturprober
Yttre anslutningar2x USB 3.0
1x Mikrofoningång
1x Hörlursutgång
Effekt per kanal25 watt  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar