Hoppa till innehåll

Två nya nätaggregat från Corsair, HX650W och TX950W

2009 dec 07 av Razzz i Chassi & Nätaggregat
Så var det då dags att titta närmare på de två senaste nätaggregaten från Corsair. Det handlar om HX650W samt TX950W. Det finns några saker som skiljer de båda versionerna åt förutom antalet watt.

InledningSå var det då dags att titta närmare på de två senaste nätaggregaten från Corsair. Det handlar om HX650W samt TX950W. Det finns några saker som skiljer de båda versionerna åt förutom effekten. HX650W är t.ex. modulärt (därför det heter HX) och kommer med en 120mm stor fläkt. Detta aggregat är mer anpassat för den som vill ha bra flöde i sin burk men samtidigt en stabil och pålitligt nätdel.


TX950W är däremot mer anpassat för de som verkligen behöver kraft. Detta aggregat är inte modulärt och det kräver en lite större fläkt på 140mm för att kunna kylas ordenligt när det pressas som hårdast. Vad de båda har gemensamt är att Corsair har valt att leverera båda med en singel 12v lina. Det var lite delade meningar om detta innan men allt fler och fler börjar använda en singel 12v lina. Det var faktiskt Intel som inte rekommenderade tillverkarna att ha en såpass kraftfull lina om något gick snett. Numera ska denna rekommendation vara bortplockad och således kan man leverera aggregat med endast en stark lina igen. Vad som är bäst låter jag vara osagt.  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar