Hoppa till innehåll

AMD HD 6450 512MB, perfekt HTPC grafikkort

2011 aug 28 av Conman i Grafikkort
AMD HD 6450 512MB är ännu ett kort ur AMDs HD 6xxx serie. Istället för att vara ett kraftfullt grafikkort för tunga spel och applikationer, så flörtar detta kortet med de som tänkt att bygga en ny HTPC eller tänkt uppgradera sin gamla maskin.

Sammanfattning och BetygAMD HD 6450 är ett bra kort, som vi på TechSweden rekommenderar.
Men sina små fysiska mått passar HD 6450 i vilket HTPC/ITX-chassi som helst och det är just i det användningsområdet som kortet gör sig bäst. Det är inget högpresterande grafikkort som man sätter i en "gaming" burk, men är man ute efter ett litet och strömsnålt grafikkort till sin HTPC så är HD 6450 helt rätt.

Kanske har man tröttnat på det inbyggda grafikkortet i processorn och vill ha lite mer prestanda, samtidigt avlastar man processorn en hel del.

Testexemplaret var utrustat med 512MB GDDR5 minnen, men kortet finns även med 1GB DDR3 minnen. Priset skall vara det samma för både versionerna så det är upp till köparen att välja antingen mer minne, men långsammare. Eller mindre minne och högre frekvenser, för även kärnan har högre hastighet på GDDR5 versionen.

Kortet vi testade hade aktiv kylning, en litet koppar fläns och en litet fläkt. Men då kortet har ett väldigt lågt TDP värde, så bör man kanske leta efter ett passivt kylt kort, om man tänkt ha det i en HTPC.
Fördelar:
+ Väldigt låg strömförbrukning, TDP 20-27W.
+ Väldigt litet, 17cm långt och 7cm högt.
+ Tre skärmutgångar och stöd för Eyefinity.

Nackdelar:
- 1GB DDR3 eller 512MB GDDR5.
- Fläkten låter en del.

Betyg


Betyg 4.5 / 5
________________________________________________________________

Betygssystemet bygger på:

1. Katastrof - Disaster
2. Icke Godkänt - Unapproved
3. Godkänt - Approved
4. Väl Godkänt - Well approved
5. Mycket Väl Godkänt - Exelent

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar