Hoppa till innehåll

AMD HD 7870 och HD 7850 från både XFX och GIGABYTE

2012 apr 02 av Conman i Grafikkort
Självklart är det många av er som ser fram emot en recension av GTX680, det nya grafikkortet från NVIDIA. Samtidigt är det förmodligen långt ifrån alla som är villiga att lägga ut den summa pengar ett sådant grafikkort kostar.

Då är korten i denna recension mycket hetare kandidater för ett inköp, vi tittar nämligen närmare på AMDs nya HD 7870 och HD 7850 kort. Kraftigare än HD 77xx och billigare än HD 79xx vilket låter som en bra kombination.

XFX R7870 DD och R7850 DDDags att titta närmare på korten och vi börjar med XFXs kort. Det finns inte några skillnader på utsidan mellan de båda korten, skillnaden mellan korten är i princip bara själva kärnan. Därför har vi valt att inte ha separata delar för R7870 och R7850.


Förpackningarna för båda korten ser exakt likadana ut, förutom själva namnet då. Vi känner igen loggan med två frysta D, detta betyder att korten är bestyckade med XFXs Dual kylare.


Även tillbehören är lika för korten, manualer, snabbguide, skiva med drivrutiner, CrossFire brygga och självklart skylten "Stör ej, jag spelar".


På baksidan av korten så ser vi att kylaren inte bara sitter fast med fyra skruvar runt kärnan, den sitter faktiskt med hela 15 skruvar.


Vid kortets skärmutgångar finner vi, två DVI, två DisplayPort portar och en HDMI. Vi ser även att korten stödjer CrossFire, men tyvärr finns det bara en port vilket betyder att kortet bara stöder 2-vägs CrossFire.


Korten kräver ström genom två 6-pin kontakter, vi finner det lite konstigt att det inte medföljde någon molex till 6-pin adapter.


Kylaren har fyra värmeledningsrör som har kontakt med kärnan, och de leder värmen ut till kylflänsarna av aluminium. Fläktarna ser till att kyla både kylflänsarna och ramen som har kontakt med minnena på kortet.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar