Hoppa till innehåll

AMD HD 7870 och HD 7850 från både XFX och GIGABYTE

2012 apr 02 av Conman i Grafikkort
Självklart är det många av er som ser fram emot en recension av GTX680, det nya grafikkortet från NVIDIA. Samtidigt är det förmodligen långt ifrån alla som är villiga att lägga ut den summa pengar ett sådant grafikkort kostar.

Då är korten i denna recension mycket hetare kandidater för ett inköp, vi tittar nämligen närmare på AMDs nya HD 7870 och HD 7850 kort. Kraftigare än HD 77xx och billigare än HD 79xx vilket låter som en bra kombination.

GIGABYTE HD7870 OCDå har det blivit dags syna Radeon HD 7870 kortet ifrån GIGABYTE.


GIGABYTE har snålat in lite när det gäller tryckt media till kortet, men på skivan hittar vi manualer, guider och drivrutiner. Förutom skivan och den minimala snabbguiden så får vi en CrossFire brygga och en molex till 6-pin adapter.


Baksidan visar oss att GIGABYTE även på detta kort valt att använda sig av ett blått kretskort. De många tomma skruvhålen på baksidan skvallrar om kylarens fastsättning, den sitter nämligen med bara fyra skruvar runt kärnan.


Skärmutgångarna på GIGABYTEs kort är en mindre i antal än på XFXs kort, här hittar vi nämligen bara en DVI port.


Samma typ av strömtillförsel som de andra korten, nämligen två 6-pin kontakter. Låt er inte bli lurade av bilden, att det skulle vara trångt att komma åt kontakterna. Det är nämligen inga problem att komma åt och att ta ur kablarna ur kontakterna.


Bara en CrossFire kontakt på GIGABYTE kortet, precis som på XFX modellerna.


GIGABYTE kortet utan kylare, det är rätt glest mellan de olika komponenter och som redan nämnts är kretskortet blått vilket enligt oss på TechSweden inte är det mest estetiskt tilltalande.


Fyra värmeledningsrör här med, känns som de färre böjarna på denna modellen är att föredra. Kylningen av minnena känns även den mer gedigen.


Det är även värt att tillägga att GIGABYTE har valt att göra en kylare med något de kallar för "triangelkylning", kortfattat så har kylaren lite grövre aluminiumlameller över själva grafikkärnan. Lamellerna har pressats ihop och sen lödits ihop med värmeledningsrören, detta gör för det första att kylaren får mer massa så den lättare kan hantera värmeutvecklingen och för det andra för lamellerna är vinklade så dirigerar de den varma luften bort ifrån kylaren för att öka kylarens effektivitet.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar