Hoppa till innehåll

Asus Ares

2010 sep 30 av Conman i Grafikkort
När ett nytt grafikkort släpps på marknaden så följer de olika tillverkarna nästan alltid referensdesign. De tillverkar helt enkelt sina kort helt och hållet efter ATI och NVIDIAs ritningar. Efter ett tag på marknaden när den första vågen av konsumenter är tillfredsställda, då brukar de olika tillverkarna ta ut svängarna och börja experimentera med kort som skiljer sig från original designen. Det kan vara annan kylare, annan mängd minne men också kort med helt annan layout på PCBn.

ASUS ARES är ett sådant kort och även om ASUS kortet påminner om ATI’s Radeon HD 5970 så är det mer än kylaren och minnesmängden som skiljer korten åt.

Pris/prestanda och SammanfattningSom vi ser så hamnar ASUS Ares längst ner i pris/prestanda diagrammet och det är inte så konstigt med tanke på det höga priset. Men samtidigt så ser vi att HD 5670 hamnar överst och det på grund av sitt väldigt låga pris, slutsatsen av det är att man inte kan stirra sig blint på pris/prestanda diagrammet. Men det ger en liten fingervisning om vad man bör satsa på, om man väger in både prestanda och prislappen i sitt investerande.

SammanfattningNamnet Ares kommer från den Grekiska mytologin där det var namnet på krigets och ursinnets gud. Han var en vacker gud men samtidigt brutal och känd för sin blodtörst. Att ASUS döpt det här grafikkortet till Ares känns väldigt passande, det är stort, ser grymt ut och levererar prestanda i mängder.

Om man vill ha det kraftigaste som marknaden har att erbjuda just nu så är det ASUS Ares man skall investera i, men samtidigt skall man komma ihåg att det ställer en hel del krav på övriga systemet. Ett nätaggregat som kan leverera all ström kortet kräver men också ett i övrigt kraftfullt system, annars kommer systemet att vara en flaskhals som hindrar Ares från att leverera all sin kraft.

När vi ändå pratar prestanda, skulle man inte vara nöjd med prestandan hos ASUS Ares så går det att överklocka kortet en hel del. Just detta exemplaret klarade strax över 1000Mhz på kärnorna och 5200Mhz på minnena. Den ökade spänningen gör att kortet alstrar mycke värme men tyvär så blåser inte kylfläkten ut all den varma luften, mycket av värmen blir blåst rakt in i chassiet.Betyg


Fördelar:
+ Otroligt kraftigt, klart snabbaste kortet på marknaden.
+ Bra kylare som håller temperaturen i schack.
+ God överklocknings förmåga.

Nackdelar:
- Blåser ut varm luft i chassiet.
- Kräver tre strömanslutningar.
- Priset, kostar som tre 480GTX.

Betyg 3.5 / 5

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar