Hoppa till innehåll

Asus Ares

2010 sep 30 av Conman i Grafikkort
När ett nytt grafikkort släpps på marknaden så följer de olika tillverkarna nästan alltid referensdesign. De tillverkar helt enkelt sina kort helt och hållet efter ATI och NVIDIAs ritningar. Efter ett tag på marknaden när den första vågen av konsumenter är tillfredsställda, då brukar de olika tillverkarna ta ut svängarna och börja experimentera med kort som skiljer sig från original designen. Det kan vara annan kylare, annan mängd minne men också kort med helt annan layout på PCBn.

ASUS ARES är ett sådant kort och även om ASUS kortet påminner om ATI’s Radeon HD 5970 så är det mer än kylaren och minnesmängden som skiljer korten åt.

Test: Futuremark, Unigine Heaven 2.0


Nu har det blivit dags att testa vad ASUS Ares går för och vi börjar med Futuremark´s 3Dmark tester.

FuturemarkASUS Ares visar verkligen sin kraft i 3dmark03 och i Vantage däremot i 05án och 06 så visar diagrammen att det är något annat i systemet som är en flaskhals, förmodligen processorns hastighet. Vi kommer att få svar på om processorn är en flaskhals för ett snabbt kort som Ares under överklockningsdelen längre fram i recensionen.

Unigine Heaven 2.0

ASUS Ares tar ledningen i Heaven 2.0 testet men med tanke på att kortet har dubbla kärnor, så är inte avståndet till Nvidia´s 480GTX så stort som man hade hoppats på.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar