Hoppa till innehåll

ASUS EAH4890 TOP Crossfire

2009 jul 13 av Conman i Grafikkort
Efter många recensioner av grafikkort som är uppbyggda helt efter referensdesign så skall det bli intressant att testa ASUS EAH4890 TOP. Det är ett 4890 kort som inte bara fått höjda frekvenser samt annan kylare utan ASUS har även en egen design på strömförsörjningen för att kortet skall klara högre hastigheter. Vi skall ta reda på om detta hjälper kortet att prestera bättre än kort som är byggda helt efter referensdesign. Vi kommer också testa kortet i Crossfire.

Överklockning och CrossfireASUS har ju redan överklockat kortet, från 850/3800Mhz till 900/4000Mhz. Men med den effektivare kylaren och möjligheten att höja spänningen till kärnan så kom jag upp till 1000/4760Mhz med just detta exemplaret.

När jag sedan skulle överklocka två kort i Crossfire, så kom jag upp till 960/4640Mhz. Både överklockningen av ett kort samt överklockningen i Crossfire testades genom att loopa Devil May Cry 4 testet i 40 minuter.

Nu kan man ju tycka att det borde gå att överklocka kortet mer, när man har möjlighet att höja spänningen så smidigt med hjälp av mjukvaran. Men sanningen är att höjningen av spänningen till kärnan inte gav så mycket, max överklockning med denna kylare nåddes med minimalt ökad spänning. Högre spänning genererade bara värme och resulterade inte i någon ökad frekvens.

CrossfireCrossfire är ATI/AMD's system för att koppla ihop flera grafikkort och låta dem dela på belastningen. Det är likt NVIDIA´s SLI system fast med den stora skillnaden att i ett Crossfire system så kan man kombinera flera olika kort, te.x ett 4890 kort och ett 4870X2. En annan stor fördel med Crossfire gentemot SLI är att det går att koppla ihop upp till fyra kort, men detta kräver självklart att stöd och plats finns på moderkortet.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar