Hoppa till innehåll

ASUS EAH4890 TOP Crossfire

2009 jul 13 av Conman i Grafikkort
Efter många recensioner av grafikkort som är uppbyggda helt efter referensdesign så skall det bli intressant att testa ASUS EAH4890 TOP. Det är ett 4890 kort som inte bara fått höjda frekvenser samt annan kylare utan ASUS har även en egen design på strömförsörjningen för att kortet skall klara högre hastigheter. Vi skall ta reda på om detta hjälper kortet att prestera bättre än kort som är byggda helt efter referensdesign. Vi kommer också testa kortet i Crossfire.

SammanfattningDetta är en ny version av ASUS EAH4890 TOP med annan kylare, höjda frekvenser och med ombyggd strömtillförsel. Det är tänkt att denna nya versionen av EAH4890 TOP snart skall ersätta kortet med samma namn som redan finns på marknaden. Det är tveksamt om den lilla prestandaökningen kortet ger motiverar det högre priset, men samtidigt så får man ett betydligt tystare kort med den nya kylaren.

AMD/ATI kommer ju som sagt prissänka sina kort inför lanseringen av DirectX 11, men om detta även gäller ASUS nya version av EAH4890 TOP är svårt att säga då ännu inga prisuppgifter finns. Men man får räkna med att det i alla fall kommer kosta lite mer än ett vanligt 4890.

Om den lilla prestandaskillnaden gentemot ett vanligt 4890 kort inte är tillräcklig för att motivera ett inköp, så kanske kortets fördelaktiga temperatur, ljudnivå och mjukvaran som tillåter justering av volten till kärnan kan vara motivation som får en att slå till på ett ASUS EAH4890 TOP.

OBS!!!
Länken här från prisjakt är till den förra versionen av ASUS EAH4890 TOP, men jag kommer uppdatera detta när den nya versionen släpps.


Fördelar:
+ Tystare och svalare än referens 4890 kort.
+ Det går att justera spänningen till kortet.


Nackdelar:
- Att öka spänningen till kortet gav inte så mycket.
- Inte mycket snabbare än ett vanligt 4890.

Betyg


Betyg 3.5 / 5

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar