Hoppa till innehåll

ASUS EAH4890 TOP Crossfire

2009 jul 13 av Conman i Grafikkort
Efter många recensioner av grafikkort som är uppbyggda helt efter referensdesign så skall det bli intressant att testa ASUS EAH4890 TOP. Det är ett 4890 kort som inte bara fått höjda frekvenser samt annan kylare utan ASUS har även en egen design på strömförsörjningen för att kortet skall klara högre hastigheter. Vi skall ta reda på om detta hjälper kortet att prestera bättre än kort som är byggda helt efter referensdesign. Vi kommer också testa kortet i Crossfire.

Lådan och tillbehörenLådan kortet är förpackat i har en tilltalande design som vanligt när det kommer från ASUS. Dom skyltar med den speciella kylaren som består av 6 stycken 230mm heatpipes. Även den exklusiva Super ML kondensatorn är avbildad på framsidan av boxen.


På baksidan hittar vi information om kortet, den medföljande mjukvaran och systemkraven på elva olika språk. Även maximala upplösningen kortet klarar vid olika uppdateringsfrekvenser finns i en tabell på baksidan.


Som vi är vana vid när det gäller ASUS, så finner vi en svart låda med guldfärgad ASUS loga på inuti förpackningen. Detta ger ett väldigt exklusivt intryck tycker jag. Inuti den svarta lådan hittar vi två mindre boxar och själva kortet. I de små förpackningarna ligger alla tillbehören till kortet, en skiva med mjukvaran och en manual.

Tillbehören ASUS skickar med detta kort är alla man kan behöva för att koppla in det i sitt system. En 2x molex till 1x6-pin strömadapter och en 2x6-pin till 1x8-pin strömadapter, detta för att kortet kräver både en 6-pin och en 8-pin strömkontakt för att fungera. Vidare så hittar vi en DVI till VGA adapter och en DVI till HDMI adapter, men även en S-video till komponent.

Självklart medföljer också en Crossfire brygga, manual och en skiva med mjukvaran.

Medföljande mjukvaraASUS skickar med sitt Smart Doctor och med det kan vi läsa av kortets temperatur, frekvenser och fläktarnas hastighet.

Med hjälp av detta programmet kan man justera kortets frekvenser men även spänningen till kärnan. På denna bild ser vi de högsta värdena programmet tillåter oss att välja för kortet.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar