Hoppa till innehåll

ASUS EAH4890 TOP Crossfire

2009 jul 13 av Conman i Grafikkort
Efter många recensioner av grafikkort som är uppbyggda helt efter referensdesign så skall det bli intressant att testa ASUS EAH4890 TOP. Det är ett 4890 kort som inte bara fått höjda frekvenser samt annan kylare utan ASUS har även en egen design på strömförsörjningen för att kortet skall klara högre hastigheter. Vi skall ta reda på om detta hjälper kortet att prestera bättre än kort som är byggda helt efter referensdesign. Vi kommer också testa kortet i Crossfire.

ASUS EAH4890 TOPASUS EAH4890 TOP är alltså ett kort som inte är byggt efter ATI/AMD´s referensdesign utan ASUS har skapat ett kort med egen layout. Förutom justerade frekvenser så är hela kortet byggt på brun PCB som jämfört med referenskortens skrikande röda färg är betydligt mer diskret.

Det är fler saker som skiljer detta kort från standardkort. Ett exempel är att det är utrustat med en 6-pin och en 8-pin strömkontakt, medan referenskorten får klara sig med två 6-pin kontakter. Men det mest iögonfallande är kylaren som är av modell större. Den täcker nämligen hela framsidan av kortet. Utrustad med 6 stycken heatpipes och två fläktar skall det ska bli intressant att se om detta kort är svalare och tystare än ett vanligt 4890 kort.

Det kanske mest unika ändå med just ASUS EAH4890 TOP, är att ASUS valt att utrusta kortet med en speciell kondensator. Det är en ny typ av kondensator (för användandet på grafikkort) som skall leverera stabilare strömtillförsel och därmed öka kortets överklockningsmarginal.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar