Hoppa till innehåll

ASUS EAH4890 TOP Crossfire

2009 jul 13 av Conman i Grafikkort
Efter många recensioner av grafikkort som är uppbyggda helt efter referensdesign så skall det bli intressant att testa ASUS EAH4890 TOP. Det är ett 4890 kort som inte bara fått höjda frekvenser samt annan kylare utan ASUS har även en egen design på strömförsörjningen för att kortet skall klara högre hastigheter. Vi skall ta reda på om detta hjälper kortet att prestera bättre än kort som är byggda helt efter referensdesign. Vi kommer också testa kortet i Crossfire.

Tester: 3DMarkFuturemark´s populära 3DMark tester som sträcker sig från 3DMark01 till Vantage, är väldigt bra program för att mäta ett grafikkorts prestanda. Men 3DMark01 börjar bli väl gammalt nu, och begränsningen ligger inte längre hos grafikkorten utan i processorns hastighet. Detta märks tydigt om man kollar på Crossfire resultatet som faktiskt genererar mindre poäng än ett singel kort, detta för att Crossfire kräver lite mer processorkraft.

Den största ökningen får vi i 3DMark03 och i Vantage, hela 62.17 % i Vantage och 44.33 % i 03án. 3DMark05 och 06 svarar också bra på Crossfire, även om det inte är lika påtagligt som i Vatage och 3DMark03.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar