Hoppa till innehåll

ASUS EAH5870

2009 nov 25 av Conman i Grafikkort
Efter två recensioner av HD5850 kort så har det då äntligen blivit dags för oss att testa dess storebror. ASUS har försett oss med deras EAH5870 som är det bästa och mest avancerade singel-GPU kortet på marknaden. Det är byggt runt samma kärna och har samma mängd minne som lillebror men det finns skillnader. Frekvenserna är bland annat högre och antalet streamprocessorer är fler hos EAH5870. Detta resulterar givetvis i ett högre pris och vi ska titta närmare på om det är värt de extra pengarna.

ÖverklockningDå har det blivit dags att överklocka detta redan kraftfulla kort. Först började jag att höja frekvenserna för kärnan och minnena utan att höja fläktens hastighet. Detta för att se vad man skulle kunna köra kortet i 24/7 utan högre ljudnivå. Jag låter Devil May Cry 4 testet loopa i ca 45 minuter medan jag har koll på temperaturerna. Det resulterade i en överklockning på 100Mhz för kärnan och 240Mhz för minnena, detta kan ju tyckas lågt men det ger kortet lite extra kraft utan att för den delen låta mer.

Sen var det dags att öka kylningen genom att höja fläktens hastighet, det gör att kortet låter en hel del. Min tanke är att visa ett resultat man skulle kunna få till om man till exempel monterade vattenblock på kortet. Jag höjde även spänningen till kärnan med 0.163V.

Resultatet av den höjda spänningen och den ökade fläkthastigheten blev 1027/5200Mhz (GPU/Mem), en ökning från original på 177/400Mhz (GPU/Mem). Detta är inte lika stor ökning som hos HD 5850 korten, men jag tror att med lite mer kylning så kommer kortet kunna fortsätta att öka i frekvens.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar