Hoppa till innehåll

ASUS EAH5870

2009 nov 25 av Conman i Grafikkort
Efter två recensioner av HD5850 kort så har det då äntligen blivit dags för oss att testa dess storebror. ASUS har försett oss med deras EAH5870 som är det bästa och mest avancerade singel-GPU kortet på marknaden. Det är byggt runt samma kärna och har samma mängd minne som lillebror men det finns skillnader. Frekvenserna är bland annat högre och antalet streamprocessorer är fler hos EAH5870. Detta resulterar givetvis i ett högre pris och vi ska titta närmare på om det är värt de extra pengarna.

TemperaturTemperaturen är lite lägre utan belastning och lite högre vid max ansträngning än HD 5850 kortet. Kortet håller 35 grader utan belastning och efter 45 minuters loopande av Devil May Cry 4, så registrerades en max temperatur på 75 grader. När jag testar kortet så var det på en öppen bänk, så man skall räkna med att kortet blir lite varmare i ett chassi.

LjudnivåFläkten suger in sval luft i framkant av kortet, sedan förs luften vidare genom kylarens flänsar. När luften passerar kylflänsarna tar den upp värme, så när luften sedan hittar ut bak på kortet så är den faktiskt ganska varm. Ljudnivån på fläkten är i princip aldrig störande, det är först när man drar upp hastigheten till runt 50% man börjar höra fläkten över andra komponenter.  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar