Hoppa till innehåll

ASUS EAH5870

2009 nov 25 av Conman i Grafikkort
Efter två recensioner av HD5850 kort så har det då äntligen blivit dags för oss att testa dess storebror. ASUS har försett oss med deras EAH5870 som är det bästa och mest avancerade singel-GPU kortet på marknaden. Det är byggt runt samma kärna och har samma mängd minne som lillebror men det finns skillnader. Frekvenserna är bland annat högre och antalet streamprocessorer är fler hos EAH5870. Detta resulterar givetvis i ett högre pris och vi ska titta närmare på om det är värt de extra pengarna.

SammanfattningASUS EAH5870 är ett riktigt snabbt kort, faktiskt snabbaste singel GPU kortet på marknaden just nu. ASUS skickar med sitt smidiga SmartDoctor, det är ett program som tillåter oss att ändra fläktens hastighet, frekvenserna och spänningen till kärnan på kortet. Självklart får vi också med en kod till Dirt2.

Kortet har en mycket bättre placering av stömkontakterna då de är placerade på långsidan i stället för i framkant som hos HD5850 korten. Men med ett pris som är ca 30% högre än HD5850 korten, så är det upp till konsumenten att bestämma om den extra prestandan är värd det högre priset.


Jag tycker att ASUS EAH5870 är ett bra kort. Det kanske inte är lika prisvärt som sin lillebror ASUS EAH5850, men det är ett fruktansvärt snabbt kort. Det är inte ofta man kan köpa det värsta grafikkortet som finns på marknaden för dessa pengar.


Fördelar:
+ Riktigt bra prestanda, snabbaste singel GPU kortet just nu.
+ Bra (bättre) placerade strömkontakter, jämfört med HD5850.
+ Goda möjligheter för överklockning.

Nackdelar:
- Dålig tillgång.
- Ca 30% dyrare än HD5850

Betyg


Betyg 4.5 / 5

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar