Hoppa till innehåll

ASUS EAH5870

2009 nov 25 av Conman i Grafikkort
Efter två recensioner av HD5850 kort så har det då äntligen blivit dags för oss att testa dess storebror. ASUS har försett oss med deras EAH5870 som är det bästa och mest avancerade singel-GPU kortet på marknaden. Det är byggt runt samma kärna och har samma mängd minne som lillebror men det finns skillnader. Frekvenserna är bland annat högre och antalet streamprocessorer är fler hos EAH5870. Detta resulterar givetvis i ett högre pris och vi ska titta närmare på om det är värt de extra pengarna.

ASUS EAH5870Likt de tidigare testade korten från AMD/ATI's nya generation så är även ASUS EAH5870 byggt helt efter referensdesign. Den största skillnaden gentemot HD5850 korten är att detta är längre och har sina strömkontakter på långsidan, istället för i framkant som hos HD5850 korten. Detta är en mycket smidigare placering och med tanke på kortets längd så vore annan placering näst intill omöjlig.

På baksidan av kortet hittar vi en plåt som förbinder kortet med kylaren, om detta hjälper kortet med temperaturen vet jag inte men det ger kortet en mer tilltalande design. Kortet är stort och rätt tungt, men det känns inte som något negativt utan gör att det blir en kvalitets känsla.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar