Hoppa till innehåll

ASUS EAH5870

2009 nov 25 av Conman i Grafikkort
Efter två recensioner av HD5850 kort så har det då äntligen blivit dags för oss att testa dess storebror. ASUS har försett oss med deras EAH5870 som är det bästa och mest avancerade singel-GPU kortet på marknaden. Det är byggt runt samma kärna och har samma mängd minne som lillebror men det finns skillnader. Frekvenserna är bland annat högre och antalet streamprocessorer är fler hos EAH5870. Detta resulterar givetvis i ett högre pris och vi ska titta närmare på om det är värt de extra pengarna.

Kylaren



Kylaren följer precis som kortet, ATIs referensdesign. Den är av typen som suger in luft i framkant och sedan blåser ut den heta luften ut ur chassit. Som jag skrev i XFX HD5850 recensionen så tror jag inte det dröjer speciellt lång tid innan vi får se kort med andra kylare även om detta är en mycket effektiv lösning.

Kylaren gör ett bra jobb och håller kortet inom rimliga temperaturer med en klart godkänd ljudnivå. ATI använder sig inte av heatspreaders som NVIDIA gör utan kylaren har direkt kontakt med kärnan på kortet och det ligger bara ett tunt lager kylpasta applicerat. Detta hjälper givetvis till att få bra temperaturer och en effektivare kylning.


Plåten som sitter på baksidan av kortet och som skruvas igenom själva PCBn till kylaren, vet jag inte om den gör någon större nytta. Jag tror den mest sitter där för att få ett mer sobert utseende. Plåten bidrar också till att kortet känns mer genuint

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar