Hoppa till innehåll

ASUS ENGTX295

2009 mar 01 av Conman i Grafikkort
ASUS ENGTX295 är ett NVIDIA-baserat grafikkort med två stycken GT200b kärnor som arbetar tillsammans genom en intern SLI brygga. GTX295 bygger på NVIDIAS nya 55nm GT200b som medför att det bland annat har en lägre strömförbrukning och går något svalare.

SlutsatsASUS ENGTX295 är just nu det snabbaste grafikkortet på marknaden och det presterar nästan lika bra som två GTX280 kort. Fördelen med ett GTX295 kort gentemot två GTX280 kort är ju bland annat att det drar mindre ström och tar mindre plats. Sedan har vi en självklar fördel till, två grafikkort i SLI kräver ett moderkort som stödjer SLI. Medans ett GTX295 som använder intern SLI även fungerar på moderkort som inte stödjer SLI.

55nm kärnorna genererar mindre värme än de i 65nm och detta ger oss möjlighet att öka frekvenserna en hel del. Även minnena på GTX295 gick att överklocka ordentligt. Tyvärr är ju kortets utformning lite speciell och det brukar vara svårt att ersätta kylaren med någon annan sorts luftkylare.
Det finns vattanblock som ersätter orginalkylaren, tyvärr kostar de rellativt mycket och kan vara lite svåra att montera. Men det finns mer att hämta ur GTX295 om man kyler det med hjälp av ett sådant.

Om man funderar på att uppgradera sin dator med ett nytt grafikkort så tycker jag man skall titta lite på ASUS ENGTX295. Även om det handlar om en del pengar, så ger det också mycket prestanda. Sedan finns ju möjligheten att köpa till ett kort till och köra de i Quad-SLI, men det kräver Vista och ett moderkort som stödjer SLI.


Fördelar:
+Grym prestanda, snabbaste kortet på marknaden.
+Bra kylare och alla minneskretsarna på en sida av pcb´n.
+55nm som är svalare och ger utrymme för överklockning.
+HDMI med möjlighet att skicka både ljud och bild.

Nackdelar:
-Stort! Långt och tungt.
-Fläkten låter en del vid högt varv.
-Priset.

Betyg


Betyg 4.0 / 5

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar