Hoppa till innehåll

ASUS ENGTX295

2009 mar 01 av Conman i Grafikkort
ASUS ENGTX295 är ett NVIDIA-baserat grafikkort med två stycken GT200b kärnor som arbetar tillsammans genom en intern SLI brygga. GTX295 bygger på NVIDIAS nya 55nm GT200b som medför att det bland annat har en lägre strömförbrukning och går något svalare.

Lådan och tillbehörenLådan kortet kommer i har en snygg design och man lägger märke till den direkt. ASUS skyltar med bland annat 1792MB DDR3, HDMI och deras medföljande program. Boxen har ett öppningsbart lock och i detta står det lite om ASUS medföljande program Smart Doctor och GamerOSD.

Smart Doctor är ett program som visar kortets temperaturer, strömförbrukning och frekvenser. I GamerOSD kan man se vilka 3d inställningar som är aktiverade. Man kan också använda det för att ta skärmdumpar och spela in videos från när man spelar.Jag öppnar förpackningen och finner en helt svart låda med endast en guldfärgad ASUS loga tryckt. Detta ger ett väldigt exklusivt intryck och man får känslan att det rör sig om ett dyrt och kraftfullt kort. I denna svarta låda hittar vi två mindre men dock lika exklusiva lådor samt själva grafikkortet.De två mindre lådorna som fanns i den stora svarta boxen innehåller tillbehören. I den mindre av de två finns kablarna och DVI adaptern. ASUS skickar med en ljudkabel som man kan koppla till grafikkortet för att få både bild och ljud ut genom HDMI porten. Då kortet kräver både en 6-pin och en 8-pin strömkontakt har ASUS paketerat både en 2xmolex till 6-pin adapter och en 2x6-pin till en 8-pin adapter. Även en DVI till VGA adapter finns i förpackningen.

I den större av de två förpackningarna finns mjukvaran och manualerna för kortet. En snabbstart guide, en manual för hur man kopplar in ljudet och två skivor där den ena är mjukvaran och den andra är manualerna i digital form. ASUS har också packat med något så exklusivt som ett skivfodral i läder.  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar