Hoppa till innehåll

ASUS ENGTX295

2009 mar 01 av Conman i Grafikkort
ASUS ENGTX295 är ett NVIDIA-baserat grafikkort med två stycken GT200b kärnor som arbetar tillsammans genom en intern SLI brygga. GTX295 bygger på NVIDIAS nya 55nm GT200b som medför att det bland annat har en lägre strömförbrukning och går något svalare.

ASUS ENGTX295ASUS ENGTX295 är som alla GTX295 kort på marknaden byggda efter referensdesign. Lättast att förklara detta kort är att säga att det är två grafikkort på var sin sida av en stor kylare. Två PCBér med var sin GPU som arbetar tillsammans genom en intern SLI brygga. Kortet har även en extern SLI brygga som gör det möjligt att koppla ihop txå stycken GTX295 och på så sätt kunna aktivera Quad-SLI.

Någon som verkligen utmärker dessa kort är att kylaren och hur denna fungerar. Båda korten har ett halvmåne utformat hål i pcb´n, genom de hålen suger kylaren in kalluften som sedan skickas bakåt och kyler båda korten.

Det brukar inte komma några eftermarknads luftkylare till grafikkort som är uppbyggda på detta sätt men vattenblock från flera olika tillverkare finns redan på marknaden.
Här ser vi hålet i PCB´n som fläkten drar in luft igenom.Här ser vi hålet i PCB´n som fläkten drar in luft igenom.

Två DVI portar och en HDMI port som stödjer både ljud och bild.Två DVI portar och en HDMI port som stödjer både ljud och bild.

Den extrena SLI kontakten som används för att koppla ihop två kort.Den extrena SLI kontakten som används för att koppla ihop två kort.

En 6-pin och en 8-pin strömkontakt plus en liten kontakt för inkoppling av ljud.En 6-pin och en 8-pin strömkontakt plus en liten kontakt för inkoppling av ljud.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar