Hoppa till innehåll

ASUS MATRIX GTX285

2009 sep 06 av Conman i Grafikkort
ASUS har skickat ett av deras mer speciella kort till mig för en recension, det handlar om deras MATRIX GTX285 som skall upp på testbänken. Med möjlighet att ändra timings genom den medföljande mjukvaran och med en återställningsknapp bak på kortet, så finns det mycket prestanda att hämta från detta GTX285 grafikkort

ÖverklockningASUS MATRIX GTX285 erbjuder två olika sorters överklockning, dels höjning av kortets frekvenser men även justeringar av minnenas timings. Jag har valt att överklocka kortet på normalt sätt, genom ökning av frekvenserna.

Kortets original hastighet är 662/2484/1474Mhz (gpu/mem/shader) och detta vid en gpu spänning på 1,160V och en spänning på 2,05V till minnena. Jag höjde spänningarna till 1,2V och 2,1V för gpu'n och minnena. Med de spänningarna klarade kortet alla testerna i 746/2680/1660Mhz (gpu/mem/shader).

Högre spänning resulterade inte i höjda frekvenser så jag antar att kylaren sätter gränsen vad kortet klarar, bättre kylning så som vatten skulle säkert resultera i högre hastigheter.

Jag mixtrade lite med timingsen och alldeles för hög överklockning, så till sist låste sig kortet. Det gick inte att boota med det utan datorn bara tuggade på. Då använda jag mig av den smarta "Safe Mode" knappen bak på kortet, MATRIX loggan började lysa grönt och datorn bootade. Kortet var alltså återställt till standard, tack vare det extra bioset som aktiveras genom "Safe Mode" knappen.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar