Hoppa till innehåll

ASUS MATRIX GTX285

2009 sep 06 av Conman i Grafikkort
ASUS har skickat ett av deras mer speciella kort till mig för en recension, det handlar om deras MATRIX GTX285 som skall upp på testbänken. Med möjlighet att ändra timings genom den medföljande mjukvaran och med en återställningsknapp bak på kortet, så finns det mycket prestanda att hämta från detta GTX285 grafikkort

SammanfattningASUS MATRIX GTX285 är just nu det snabbaste singel GPU kortet vi testat, det presterar riktigt bra i alla testerna/spelen. Med hela 1Gb minne på kortet så klarar det även av de högre upplösningarna, då dessa kräver mer minnes utrymme. Mjukvaran ASUS skickar med är riktigt bra, speciellt ASUS Tracker 2 som tillåter användaren att både ändra frekvenser och timings på kortet. Det finns även möjlighet att övervaka hastigheter och temperatur på kortet. ASUS har även tänkt till genonm att man kan spara profiler med olika setuper på kortet. ASUS MATRIX GTX285 har ett exklusivt utseende och som vanligt så håller ASUS förpackning högsta klass.

En annan speciell sak med kortet är "Safe Mode" knappen bak på kortet. Den använder man sig av om man varit lite väl ivrig med sitt överklockande och justering av timingsen på kortet, likt Clear-CMOS vi finner på moderkorten. När knappen trycks in så bootar kortet från ett extra bios med standard inställningar.

Om man vill ha det snabbaste singel GPU kortet på marknaden så är det ett GTX285 som gäller just nu och ASUS MATRIX GTX285 är ett lysande exemplar av ett sådant kort. Men om man har möjlighet att köra te.x två 4890 kort i CrossFire så får man mer prestanda till ett liknande pris.


Fördelar:
+ Inte mycket dyrare än vanliga GTX285 kort.
+ Bra mjukvara, speciellt ASUS Tracker 2.
+ Grymt utseende på kortet och förpackningen.

Nackdelar:
- Dyrt om man ser till prestandan.
- Två 4890 kort är inte mycket dyrare än ett ASUS MATRIX GTX285.
- Sen lansering, DirecX 11 korten är snart här.

Betyg


Betyg 3.5 / 5

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar