Hoppa till innehåll

ASUS MATRIX GTX285

2009 sep 06 av Conman i Grafikkort
ASUS har skickat ett av deras mer speciella kort till mig för en recension, det handlar om deras MATRIX GTX285 som skall upp på testbänken. Med möjlighet att ändra timings genom den medföljande mjukvaran och med en återställningsknapp bak på kortet, så finns det mycket prestanda att hämta från detta GTX285 grafikkort

Lådan och tillbehören
De flesta förpackningar till moderkort och grafikkort har en utformning av motiven som gör att lådan skall ligga på långsidan för att det skall betraktas rätt men ASUS har valt att vrida på motivet denna gång. Jag tycker det gör att produkten känns speciellt redan innan man packat upp den.

På framsidan ser vi ett futuristisk motiv med texten "I Rule My Game!" det kan självklart locka till köp, men vi ska ta reda på längre fram i recensionen om kortet "Regerar" i speltesterna. På baksidan hittar vi lite information om både kortet och den medföljande mjukvaran.


Lådan har ett öppningsbart lock och inuti finner vi lite mer information om kortets fördelar, så som att det sitter en effektivare kylaren på kortet och att det medföljer ett program för överklockning av kortet.

Allting är snyggt och väl emballerat i lådan och jag tycker ASUS håller sig i en klass för sig när det gäller förpackningar av deras mer speciella produkter.


Förutom själva kortet så hittar vi i förpackningen, manualer, skivor med program, en kabel för att koppla in ljud till kortet, en molex till 6-pin strömsladd, en HDTV kabel och till sist en DVI till HDMI adapter. Detta utbud av tillbehör håller standardklass, men jag tycker de borde skickat med en strömsladd för 8-pin också då kortet kräver både en 6-pin och en 8-pin.

Medföljande mjukvaraASUS skickar med ett program som heter TRACKER 2 i vilket man kan överklocka kortet på flera olika sätt. Man har även möjlighet att styra hur fläkten på kylaren skall arbeta, om den skall gå i AUTO, förbestämd hastighet vald i procent eller valda hastigheter efter temperatur på kortet. Kort och gott så kan man reglera den precis hur man vill.

I programmet så finns möjligheten att spara upp till fyra egna profiler jämte de fyra som redan finns. Man kan även ställa in egna knappkombinationer på tangentbordet för att aktivera de olika profilerna, eller välja de direkt i programmet.

Här ser vi maxvärdena för de olika frekvenserna som man kan ändra i programmet, vi ser också den medföljande visaren av kortets värden som har möjligheten att logga dessa.

Om man trycker på minnes-ikonen i programmet så får man upp Memory Tuning som låter oss ändra timingen på kortets minnen. Jag gick inte in så mycket för detta i överklockningsdelen av recensionen, utan bara lite snabbt för att ge en fingervisning av vad de gör för prestandan. ASUS är den enda tillverkaren som i skrivande stund låter användaren själv ändra timings via mjukvara.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar