Hoppa till innehåll

ASUS MATRIX GTX285

2009 sep 06 av Conman i Grafikkort
ASUS har skickat ett av deras mer speciella kort till mig för en recension, det handlar om deras MATRIX GTX285 som skall upp på testbänken. Med möjlighet att ändra timings genom den medföljande mjukvaran och med en återställningsknapp bak på kortet, så finns det mycket prestanda att hämta från detta GTX285 grafikkort

ASUS MATRIX GTX285ASUS MATRIX GTX285 är verkligen ett speciellt kort, med en effektivare kylare än referens design, en "Safe Mode" knapp för att reseta kortet, Fujitsu Super ML kondensator och mjukvara för att ändra timingen på kortet.

Kortet har en tilltalande design tycker jag, det ser kraftigt ut. Med ASUS ROG logga på framsidan så vet de flesta att det handlar om en produkt utöver det vanliga.


Vänder vi på kortet så hittar vi en speciell plåt över hela PCBn. Denna hjälper till att kyla varma komponenter på kortets baksida. En positiv sidoeffekt av kylplåten är att kortet får ett mer stilrent utseende, vi skymtar även Fujitsu Super ML kondensatorn mitt på kortet.

På själva PCBn sitter det ovanligt många kontaktstycken, bland annat till fläkten på kylaren, till belysning av MATRIX texten på kylaren och till "Safe Mode" knappen. På långsidan av PCBn ser vi dubbla SLI kontakter vilket ger kortet stöd för tri-SLI, även kontakt för inkoppling av ljud sitter här. Till sist så har vi en 8-pin och en 6-pin strömkontakt.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar