Hoppa till innehåll

ASUS MATRIX GTX285

2009 sep 06 av Conman i Grafikkort
ASUS har skickat ett av deras mer speciella kort till mig för en recension, det handlar om deras MATRIX GTX285 som skall upp på testbänken. Med möjlighet att ändra timings genom den medföljande mjukvaran och med en återställningsknapp bak på kortet, så finns det mycket prestanda att hämta från detta GTX285 grafikkort

KylarenKylaren på kortet följer inte referensdesignen för vanliga GTX285 kort, utan är en egen designad kylare från ASUS. Den har två kraftiga 8 mm heatpipes som transporterar värmen från kärnan och ut till resten av kylaren. Fläkten suger in kall luft i början av kylflänsen som sedan blåser längs hela kylaren och till sist ut på baksidan av kortet. Det är standard på de flesta korten på marknaden att blåsa ut den varma luften ut ur chassiet.

Uppe på långsidan av kylaren så hittar vi texten ASUS MATRIX, där MATRIX är belyst och ändrar färg efter olika kriterier. När kortet är överklockat så lyser texten rött och i vanliga fall varierar den mellan blå och lila. Om man råkar ut för problem med kortet och måste reseta det med "Safe Mode" knappen så lyser MATRIX texten grönt under uppstarten av datorn.

Fläkten jobbar som standard i helt automatiskt läge och varierar efter temperaturen på kärnan och PCBn. ASUS har lyckats med kylarens prestanda då den inte behöver varva speciellt mycket och därmed hålls ljudnivån på acceptabel nivå. Mer om kylaren under Temperatur och Ljudnivå längre fram i recensionen.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar