Hoppa till innehåll

ATI HD 5670, ett nytt prisvärt grafikkort

2010 jan 14 av Conman i Grafikkort
ATI’s nya 5xxx grafikkort finns redan i många olika modeller där de kraftigaste fått siffrorna "70" i slutet av modellnamnet. Det kraftiga singelkärniga HD 5870 och det prisvärda HD 5770 är några exempel. Men ATI tycker att det finns utrymme för ett kort till med siffrorna 70 sist i modellnamnet, nämligen det helt nya HD 5670. Vad som utmärker detta kortet skall vi gå igenom med denna recension, självklart blir det många tester, överklockning och en drös med bilder.

Pris/prestanda och Sammanfattning
Då ATI gått ut med att kortet skall kosta under 99$ så har jag räknat med ett pris på 1000kr för kortet. Detta ger ATI HD 5670 summan 0,97 i pris/prestanda uträkning och det är ett väldigt bra resultat.


SammanfattningATI HD 5670 är ett mycket attraktivt kort, med en låg strömförbrukning och låg ljudnivå så passar kortet perfekt in i en HTPC. Att sedan kortets HDMI port stödjer Dolby True HD och DTS Master Audio är ett annat stort plus. Samtidigt så är prestandan hos kortet helt Ok med tanke på priset. Det är inget kort man införskaffar för att spela tunga spel i höga upplösningar men i lägre upplösning eller vid mindre krävande spel så klarar sig ATI HD 5670 faktiskt bra. Ska tilläggas att det självklart går att koppla ihop fler i Crossfire och på så sätt öka på prestandan. Prisnivån på kortet är i skrivande stund oklart, men ATI har sagt att kortet inte ska kosta mer än 99$ och det gör kortet väldigt prisvärt.

Fördelar:
+ Litet och strömsnålt.
+ Väldigt prisvärt.
+ Kräver bara en expansionsplats.

Nackdelar:
- Saknar varmlufts utblås på baksidan.
- Har det lite tufft i de högsta upplösningarna.

Betyg


Betyg 4 / 5

  • 0


0 Kommentarer