Hoppa till innehåll

ATI HD 5770 Crossfire (GIGABYTE och HIS)

2009 dec 30 av Conman i Grafikkort
Från att ha testat ATI's "top of the line" HD 5970 så går vi vidare till HD 5770. Den låga prislappen tillsammans med bra specifikationer är vad som gör detta kort intressant. Kortets frekvenser på kärnan och minnena är 850/4800Mhz, alltså samma som HD 5870. Minnesbussen, antalet ROP's och shaderprocessorer är däremot halverat jämfört med HD 5870. GIGABYTE och HIS har skickat ett kort var till oss på Techsweden, detta innebär att det både blir singel- och crossfire-tester.

Temperatur, ljudnivå och Överklockning


TemperaturKylaren är bra dimensionerad efter kortets värmeutveckling, när vi låter Devil May Cry 4-testet loopa i en timme så registrerar GPU-Z en maximal temperatur på 76 grader celsius.


LjudnivåLjudnivån från kylfläkten håller sig inom rimliga nivåer. Från att den knappt hörs vid idle, till att den hörs när kortet belastas hårt. Men ljudet blir aldrig så högt att det blir jobbigt under normalt användande, det är först vid 60-70% det börjar bli störande högt.


ÖverklockningNär det blev dags att överklocka korten så märkte jag rätt snart att det ena exemplaret inte ville högre än 950/5200Mhz, vi skall även ha i åtanke att det är en helt stabil överklockning som framtestas här. Först testar vi med Devil May Cry 4 i ungefär en timme, sen några rundor med 3dmark Vantage.

Korten klarade alltså en överklockning på 100/400Mhz (gpu/minnen). Det är inte en jättehög frekvensökning men överklockningen får ändå godkänt från oss på Techsweden. Minnena skulle säkert gå lite högre med kylning av de bakre chipen och det andra kortet i recensionen klarade faktiskt ytterligare 20MHz på kärnan (970MHz).

All hårdvara är unik och klockar olika, dessa frekvenser gäller just för de här korten men ger ändå en fingervisning om vad som kan förväntas.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar