Hoppa till innehåll

ATI HD 5770 Crossfire (GIGABYTE och HIS)

2009 dec 30 av Conman i Grafikkort
Från att ha testat ATI's "top of the line" HD 5970 så går vi vidare till HD 5770. Den låga prislappen tillsammans med bra specifikationer är vad som gör detta kort intressant. Kortets frekvenser på kärnan och minnena är 850/4800Mhz, alltså samma som HD 5870. Minnesbussen, antalet ROP's och shaderprocessorer är däremot halverat jämfört med HD 5870. GIGABYTE och HIS har skickat ett kort var till oss på Techsweden, detta innebär att det både blir singel- och crossfire-tester.

GIGABYTE HD 5770 och HIS HD 5770
Båda korten följer referensdesign, både när det gäller specifikationer och prestanda. Gigabyte har valt att applicera ett klistermärke på kylaren medans HIS kortet bara har en logotyp på fläkten. HD 5770 kortet är kortare än HD 5850 kortet jag testat tidigare och det kräver bara en 6-pins strömsladd.


Precis som HD 5970 så har HD 5770 korten minneskretsar på baksidan, detta ger användaren tillfälle att förbättra kylningen på kortet, genom att man kan sätta kylflänsar på de bakre minneskretsarna.

Lådan och tillbehören
Här ser vi egentligen den enda skillnaden mellan dessa två korten. GIGABYTE-lådan är nästan dubbelt så stor som HIS lådan, ändå är innehållet näst intill identiskt.


GIGABYTE´s box är lite mer utsmyckad än den från HIS, och informationen är lite mer grafisk men innehåller samma data som på HIS-lådan.


Båda tillverkarna skickar med en manual, skiva med drivrutiner, molexadapter till 6-pins strömsladd, crossfirebrygga och en DVI till VGA-adapter. Enda skillnaden är att jag inte hittade någon kod för nedladdning av Dirt 2 i GIGABYTE-lådan, någonting som vi hittat i alla tidigare lådor till kort ur 5000-serien som vi testat.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar