Hoppa till innehåll

ATI HD 5770 Crossfire (GIGABYTE och HIS)

2009 dec 30 av Conman i Grafikkort
Från att ha testat ATI's "top of the line" HD 5970 så går vi vidare till HD 5770. Den låga prislappen tillsammans med bra specifikationer är vad som gör detta kort intressant. Kortets frekvenser på kärnan och minnena är 850/4800Mhz, alltså samma som HD 5870. Minnesbussen, antalet ROP's och shaderprocessorer är däremot halverat jämfört med HD 5870. GIGABYTE och HIS har skickat ett kort var till oss på Techsweden, detta innebär att det både blir singel- och crossfire-tester.

Pris/prestanda och SammanfattningEtt nytt inslag i denna recensionen är ett diagram över prestandan hos kortet kontra priset. Ju högre poäng ett kort får desto mer prisvärt är kortet.


Hur vi räknar ut kortens poäng:
3dmark03 poängen delat på 100 + Residen Evil 5 1920x1080 medel FPS + Devil May Cry 4 scene 4 poängen + Need for speed: Shift 1920x1080 medel FPS. Summan från testerna delar vi med halva kortets pris och då får vi fram en poängen.

Detta diagram kommer uppdateras efter varje grafikkorts recension vi gör, då priserna ständigt ändras.

Sammanfattning


Då blev det dags att sammanfatta 5770-korten från GIGABYTE respektive HIS. Korten är byggda helt efter referensdesign, både vad det gäller specifikationer och kylare. Det är alltså inga extrautrustade eller överklockade kort det handlar om. Den största skillnaden mellan de här två korten är lådorna de levereras i, GIGABYTE har en större lite mer färgglad låda, medans HIS valt en lite mindre låda med renare design. Om vi funderar på i vilket segment kortet konkurerar så kanske HIS låda är mer "rätt".

Prestandan hos HD 5770 korten är faktiskt bra, lite sämre prestanda än HD 4890 men samtidigt mer strömsnålt och med stöd för DX11. Korten har även stöd för ATI's Eyefinity, vilket innebär att tre skärmar kan kopplas till korten och därmed ge en väldigt bred bild.

Vilket kort som väljs beror helt på tillgänglighet, pris och vilken tillverkare man föredrar. Båda korten är väldigt prisvärda och prestandan hos två kort som körs i Crossfire är klart godkänd, faktiskt bättre än HD 5870 i många fall.
Fördelar:
+ Otroligt prisvärda kort.
+ Kräver bara en 6-pin strömsladd.

Nackdelar:
- Lite dyrare och långsammare än 4890.
- Ingen kylning på de bakre minneschipen.

Betyg


Betyg 4 / 5

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar