Hoppa till innehåll

ATI HD 5770 Crossfire (GIGABYTE och HIS)

2009 dec 30 av Conman i Grafikkort
Från att ha testat ATI's "top of the line" HD 5970 så går vi vidare till HD 5770. Den låga prislappen tillsammans med bra specifikationer är vad som gör detta kort intressant. Kortets frekvenser på kärnan och minnena är 850/4800Mhz, alltså samma som HD 5870. Minnesbussen, antalet ROP's och shaderprocessorer är däremot halverat jämfört med HD 5870. GIGABYTE och HIS har skickat ett kort var till oss på Techsweden, detta innebär att det både blir singel- och crossfire-tester.

Kylaren och bilderBåda korten i recensionen är utrustade med kylare av referenstyp och funktionen är som hos de flesta referenskylarna. Den suger in kall luft i framkant som skickas bakåt längs kylflänsarna som har kontakt med de varma komponenterna på kortet, till sist så trycks den uppvärmda luften ut på baksidan av kortet. Detta bidrar till bra ventilation i chassiet plus att det hjälper till att hålla temperaturen nere.

Denna kylare skiljer sig lite från de övriga i 5000-familjen, den har nämligen en separat kylfläns för minnena. Men bara de minnena på framsidan av kortet, de på baksidan får klara sig helt utan kylning. Detta ger oss användare ett smidigt tillfälle att uppgradera minneskylning på kortet, fast bara så länge ett kort används.


Bilder
  • 0


0 Kommentarer