Hoppa till innehåll

EVGA GeForce GTX 285 Hydro Copper

2009 mar 27 av Conman i Grafikkort
För ett tag sedan recenserade jag ett GTX295 grafikkort från ASUS, det var ett kort med dubbla kärnor tillverkade i 55nm. Nu har det blivit dags för nästa kort med 55nm kärna, nämligen EVGA GeForce GTX 285 Hydro Copper. Bakom det långa namnet döljer sig ett GTX285 med höjda frekvenser och med EVGA´s HydroCopper vattenblock monterat.

SlutsatsEVGA GTX285 HydroCopper är ett otroligt snabbt kort med grym prestanda. Frekvenserna är rejält höjda gentemot ett standard GTX285 kort. För att kortet skall klara de höjda hastigheterna har EVGA monterat ett vattenblock från innovatek. Tackvara att kortet är vattenkylt så hålls temperaturerna inom rimliga gränser och detta ger lite utrymme för extra överklockning. Jag tyckte att kortet och vattenblocket höll en hög finish och presterade väldigt bra tillsammans.

Om man går i tankarna att uppgradera sitt grafikkort och man redan har ett vattenkylt sådant så skulle jag kunna rekommendera EVGA GTX285 HydroCopper om man vill ha det snabbaste singel gpu kortet på marknaden och samtidigt få ett bra block med god kylningsförmåga. Om man däremot inte har någon vattenkylning så får man räkna med att förutom kortet så tillkommer en del kostnader för pump, radiator m.m.Produkten finns ej tillgänglig i sverige ännu men finns att få tag på via tyskland. Klicka här för pris.

Fördelar:
+Grym prestanda, det snabbaste singel gpu kortet på marknaden.
+Rejält vattenblock, heltäckande och mycket koppar!
+Ordentligt överklockat från början.
+HDMI (genom adapter) med möjlighet att skicka både ljud och bild.

Nackdelar:
-Inte så stort utrymme för mer överklockning.
-Priset.

Betyg


Betyg 4.0 / 5

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar