Hoppa till innehåll

GIGABYTE GeForce GTX 580 SO

2011 nov 30 av Conman i Grafikkort
Som ni säkert vet så har vi på TechSweden en stor förkärlek till komponenter som inte följer referensdesign. Vi gillar när tillverkarna kommer med produkter som stiker ut på ett eller annat sätt, det kan vara allt från en utstickande färg på PCBn eller medföljande mjukvara, till extrema fall där tillverkna går över gränserna som ASUS med sitt MARS grafikkort. Så när paketet från GIGABYTE öppnades och man möts av en stor svart förpackning med texten SUPER OVERCLOCK, då kryper det fram ett litet leende.

Det har blivit dags att recensera GIGABYTE GeForce GTX 580 SO.

ÖverklockningGIGABYTE GeForce GTX 580 SO är ju redan överklockat, men som vanligt så nöjer vi oss inte där. Vi vill ha mer...
Ett vanligt GTX 580 kort har frekvenserna 772/4000 MHz för kärnan och minnena, medans GIGABYTE kortet har 855/4100 MHz som standard. Men med det intrycket kortet har gett oss hittills, så skulle vi inte bli förvånade om det går att skruva upp frekvenserna en bit till.


All överklockning sker med GIGABYTEs smidiga program OC GURU.
Vi börjar öka frekvenserna i steg om 25 Mhz för att se när kortet inte längre klarar testerna, sedan så ökar vi volten tills det är stabilt. Sedan upprepar vi detta tills vi når en maximal överklockning av kortet. Vi valde att redan från början köra fläktarna i full hastighet.

Resultat efter massa testande och trixande fram och tillbaka med frekvenser och spänning, så hamnade vi till slut på 960/4440 Mhz för kärnan och minnena på kortet.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar