Hoppa till innehåll

GIGABYTE GTS250

2009 apr 14 av Conman i Grafikkort
Då var det dags för en ny grafikkortsrecension och denna gången är det GIGABYTE GTS 250 som hamnar på testbänken. GTS 250 är i grunden ett 9800GTX+ som fått nytt namn från NVIDIA, detta för att passa in i resten av deras utbud av grafikkort. Just detta kortet från GIGABYTE har 1Gb minne och en Zalman VF1050 kylare monterad, men tyvärr inga flänsar på minnena. Vi kommer titta närmare på hur mycket man kan få ut av detta kort.

SlutsatsGIGABYTE GTS 250 är enligt mig ett trevligt kort speciellt om man tar med priset i beräkningen. Det är 2cm kortare än ett GTS 250 som följer referensdesignen och GIGABYTE´s Ultra Durable VGA teknik ser till att kortet är stabilt och lite svalare än ett kort med vanlig pcb. Zalman kylaren ser till att kyla hela kortet och den gör det nästan helt tyst.

Kortet har hela 1Gb minne som tickar på i 1,1Ghz och det har möjlighet att skicka ut både bild och ljud genom HDMI porten som sitter bak på kortet tillsammans med både en DVI och en VGA port.

Jag tycker kortet passar en spelburk med begränsad budget, där man kanske senare har möjlighet att införskaffa ett till för att kunna köra korten i SLI. Samtidigt passar det i te.x ett htpc bygge då det är både tyst och svalt tack vare Zalman kylaren och den lite kortare pcb´n talar för byggen i lite mindre chassin.

Fördelar:
+Ultra Durable VGA, svalare och kortare än referensdesignen
+HDMI, DVI och VGA utgång
+Kräver bara en 6-pin strömsladd
+Bra och tyst kylare

Nackdelar:
-Ej stöd för 3-SLI
-I grunden ett 9800GTX+
-Inte så stort utrymme för överklockning
-Inget utblås för den varma luften

Betyg


Betyg 4.0 / 5

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar