Hoppa till innehåll

GIGABYTE GTS250

2009 apr 14 av Conman i Grafikkort
Då var det dags för en ny grafikkortsrecension och denna gången är det GIGABYTE GTS 250 som hamnar på testbänken. GTS 250 är i grunden ett 9800GTX+ som fått nytt namn från NVIDIA, detta för att passa in i resten av deras utbud av grafikkort. Just detta kortet från GIGABYTE har 1Gb minne och en Zalman VF1050 kylare monterad, men tyvärr inga flänsar på minnena. Vi kommer titta närmare på hur mycket man kan få ut av detta kort.

Lådan och tillbehörenLådan som kortet levereras har rätt litet format om man jämför med andra grafikkortsförpackningar. På framsidan så skyltar GIGABYTE med sin ultra durable VGA "UDV" teknik, 10-30% överklocknings kapacitet, 10-30% mindre ström förlust och 5-10% svalare gpu temperatur. Detta är smart av GIGABYTE då det drar blickarna till sig, det står även med att minnena är överklockade till 1,1Ghz. Det kan tyckas lite konstigt då den hastigheten är standard på GTS 250 korten.


På baksidan av lådan står det lite mer om GIGABYTE´s Ultra Durable VGA teknik och om procenttalen som står skrivet på framsidan. I lådan hittar vi förutom själva kortet lite tillbehör. En snabbguide, en manual, en cd med drivrutiner och mjukvara, en molex till 6-pin ström adapter, en HDMI till DVI adapter och till slut en ljudkabel för att kunna få ljudet ut ur HDMI porten.

Medföljande mjukvara


Skivan GIGABYTE skickar med kortet innehåller inte speciellt mycket, drivrutiner för grafikkortet, DirectX 9, Yahoo toolbar och GIGABYTE´s överklocknings/övervaknings program Hud Lite.


Hud Lite låter användaren öka de olika frekvenserna på kortet och det visar också temperatur och belastning av kortet.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar