Hoppa till innehåll

GIGABYTE GTS250

2009 apr 14 av Conman i Grafikkort
Då var det dags för en ny grafikkortsrecension och denna gången är det GIGABYTE GTS 250 som hamnar på testbänken. GTS 250 är i grunden ett 9800GTX+ som fått nytt namn från NVIDIA, detta för att passa in i resten av deras utbud av grafikkort. Just detta kortet från GIGABYTE har 1Gb minne och en Zalman VF1050 kylare monterad, men tyvärr inga flänsar på minnena. Vi kommer titta närmare på hur mycket man kan få ut av detta kort.

GIGABYTE GTS 250Geforce GTS 250 är egentligen ett Geforce 9800GTX+ som NVIDIA har bytt namn på för att passa in i deras resterande utbud av grafikkort. GiIGABYTE´s kort har en egen PCB-design och följer inte referens designen, detta för att det är byggt med deras Ultra Durable VGA. Det gör att det med sina 21cm är 2cm kortare än kort som är byggda efter referens design.

GIGABYTE´s Ultra Durable VGA som innefattar bland annat tjockare kopparlager i PCBn skall resultera i lägre temperaturer, mindre strömförlust och bättre stabilitet vid överklockning. Hur detta stämmer får vi se senare.


KylarenKylaren är en Zalman VF1050 och är en lite simplare version av Zalman´s VF1000 kylare. Den väger inte mer än 225gram på grund av att det bara är plattan mot gpu´n och rören som är tillverkade i koppar medan kylflänsarna är gjorda av aluminium. Detta är inga problem då den utan större svårigheter klarar av värmen från kortet.


Fläkten blåser åt sidorna och ner mot kortet, detta för att kyla hela kortet och inte bara kärnan. Nackdelen med denna typ av kylare gentemot referens kylaren är att referens kylaren blåser den varma luften ut ur datorn och nu cirkulerar den endast inne i chassit. Personligen så föredrar jag kylare som blåser ut den varma luften ur chassit.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar