Hoppa till innehåll

GIGABYTE GTS250

2009 apr 14 av Conman i Grafikkort
Då var det dags för en ny grafikkortsrecension och denna gången är det GIGABYTE GTS 250 som hamnar på testbänken. GTS 250 är i grunden ett 9800GTX+ som fått nytt namn från NVIDIA, detta för att passa in i resten av deras utbud av grafikkort. Just detta kortet från GIGABYTE har 1Gb minne och en Zalman VF1050 kylare monterad, men tyvärr inga flänsar på minnena. Vi kommer titta närmare på hur mycket man kan få ut av detta kort.

TemperaturIdle temperaturen på kortet i stock hastighet ligger på ca 32 grader, detta är en låg och bra temperatur. När jag sedan testar max temperaturen så gör jag det genom att loopa Devil May Cry 4 testet i 15 minuter, kortet når då en temperatur av 56 grader.

Nästa steg är att se om kortet blir varmare när jag överklockar det till 760/1890/1150Mhz, först testar jag idle temperaturen men det blir ingen skillnad med de höjda frekvenserna. Sedan låter jag kortet loopa Devil May Cry 4 i 15 minuter med de höjda frekvenserna. Då registrerades 58 grader som högsta temperaturen.

Jag tycker GIGABYTE har lyckats bra med kylningen på detta kort, Zalman kylaren i kombination med deras Ultra Durable VGA teknik ser till att kortet håller en behaglig temperatur. Fast fläkten på kylaren blåser nedåt för att kyla hela kortet så skulle jag gärna ha sett att GIGABYTE även hade monterat flänsar på minnena, för att kyla dessa lite extra.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar