Hoppa till innehåll

GIGABYTE GTX275

2009 jul 27 av Conman i Grafikkort
Efter några recensioner av kort från det röda laget (ATI/AMD) så är det dags igen för ett från det gröna laget (NVIDIA). Idag är det GIGABYTE GTX275 som jag skall recensera, ett kort som i första anblick ser ut att vara av referensdesign men så är inte fallet.

SammanfattningGIGABYTE GTX275 är ett intressant kort och kraftigare än man kan tro. Med samma kärna som används på GTX295 korten och med minneskontrollen från GTX260 korten så blir prestandan mycket bra. Jag uppfattar kraften hos GIGABYTE GTX275 kortet som effektivare än den hos 4890 korten, som ju är den största konkurrenten till just GTX275 korten.

GIGABYTE har enligt mig satt ihop ett bra kort och möjligheten till både SLI och Tri-SLI gör att man kan bygga vidare på systemet när kraften från ett kort inte är tillfredsställande. GIGABYTE har också valt att använda sig av deras UDV som med bland annat extra tjock koppar lager i PCBn hjälper kortet att hålla en bra temperatur och ser till att det är mycket mottagligt för överklockning.

Jag skulle rekommendera detta kortet till den som kanske går i uppgraderings tanker, men inte känner för att vänta på Windows 7 och grafikkort som stödjer DirecX 11.

Fördelar:
+ Bra prestanda/pris förhållande.
+ Svarar mycket bra på överklockning.
+ Svalt, stabilt och tyst.

Nackdelar:
- Inget DX 10.1 stöd.
- Ingen medföljande HDMI adapter.
Rekommenderas utmärkelse

Betyg


Betyg 4.0 / 5

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar