Hoppa till innehåll

GIGABYTE GTX275

2009 jul 27 av Conman i Grafikkort
Efter några recensioner av kort från det röda laget (ATI/AMD) så är det dags igen för ett från det gröna laget (NVIDIA). Idag är det GIGABYTE GTX275 som jag skall recensera, ett kort som i första anblick ser ut att vara av referensdesign men så är inte fallet.

GIGABYTE GTX275Kortet ser i en första anblick ut att vara tillverkat helt efter referensdesign med samma strömförsörjning som består av två 6-pin kontakter och samma kylare som vanliga GTX275 kort. Men baksidan av kortet skvallrar om något annat. Kortet är utrustat med två SLI kontakter och stödjer Tri-SLI vilket innebär att upp till tre kort kan kopplas ihop om stöd och utrymme finns på moderkortet.

Vid de två strömkontakterna så hittar vi en annan liten kontakt. Denna används för att koppla ljud till kortet. Vidare så hittar vi en TV-out utgång och två DVI portar men ingen HDMI. För att ansluta med HDMI (som kan skicka både ljud och bild) så måste en adapter användas, tyvärr skickar inte GIGABYTE med någon sådan vilket inte är så genomtänkt.

Detta kortet har en helt egen design på PCBn då den använder sig utav GIGABYTE's klassiska blåa färg och med en annan komponent layout jämfört med ett referens kort. GIGABYTE har valt att anamma deras UDV på detta kortet vilket står för Ultra Durable VGA och mer eller mindre betyder att kortet har tjockare kopparlager i PCBn och högre kvalitet på kondensatorerna m.m.

Man kan läsa mer om UDV här.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar