Hoppa till innehåll

GIGABYTE GTX275

2009 jul 27 av Conman i Grafikkort
Efter några recensioner av kort från det röda laget (ATI/AMD) så är det dags igen för ett från det gröna laget (NVIDIA). Idag är det GIGABYTE GTX275 som jag skall recensera, ett kort som i första anblick ser ut att vara av referensdesign men så är inte fallet.

KylarenKortet använder som sagt en referenskylare som de flesta GTX275 korten gör. Detta är en kylare som täcker hela framsidan av kortet och den har en fläkt i framkant som suger in kall luft, luft som sedan transporteras längs hela kylflänsen och tar upp värmen. Den uppvärmda luften blåses sedan ut ur chassiet genom ventilationsöppningarna bak på kortet. Detta är en numera klassisk design som fungerar utmärkt då man inte behöver en extrem luftgenomströmning i sitt chassi. Det är även bra med denna design då mATX system bli allt vanligare och då är inte luftgenomströmningen alltid på topp.

Fläkten låter inte speciellt mycket och varvtalet är reglerat efter temperaturen på kortet. När man belastar kortet och temperaturen stiger, så ökar varvtalet på fläkten och därigenom ljudnivån. Kylaren gör ett bra jobb och ser till att hålla temperaturen på kortet inom rimliga nivåer utan att på något sätt bli för ljudligt.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar