Hoppa till innehåll

GIGABYTE HD 4770

2009 maj 07 av Conman i Grafikkort
Efter många recensioner av NVIDIA grafikkort så har det äntligen blivit dags för en recension av ett ATI grafikkort. Det är GIGABYTE som har skickat ett HD 4770 grafikkort till mig. Med 40nm kärna, GDDR5 minnen och ett bra pris så är detta ett mycket intressant kort.

TemperaturGIGABYTE HD 4770 använder sig som sagt av den nya 40nm tekniken som skall vara både svalare och mer strömsnål. Jag låter först kortet idla i en timme för att sedan läsa av medel temperaturen med GPU-Z. Nästa steg är att låta det loopa Devil May Cry 4 testet i lika lång tid och sedan läsa av högsta registrerade temperaturen i GPU-Z.

Jag rör inte inställningarna för fläkten på kortet utan låter det helt själv ställa hastigheten för kylaren.

Sedan gör jag samma sak fast med de överklockade hastigheterna och resultaten blir följande.

Kortet är testat i en öppen testbänk, i ett rum som håller runt 23 grader. Man skall räkna med att lägga på 5 grader på temperaturerna, när kortet sitter i ett chassi.

Ljudnivå


Kortet är väldigt tyst och jag hör inte kortet när fläkten går i lägsta hastigheten. Men då och då varvar fläkten upp och det är ända tillfället man hör kortet överhuvud taget.

Fläkten kontrolleras genom att kortet ändrar spänningen till den och man kan se i Rivatuner de olika förbestämda värdena.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar