Hoppa till innehåll

GIGABYTE HD 4770

2009 maj 07 av Conman i Grafikkort
Efter många recensioner av NVIDIA grafikkort så har det äntligen blivit dags för en recension av ett ATI grafikkort. Det är GIGABYTE som har skickat ett HD 4770 grafikkort till mig. Med 40nm kärna, GDDR5 minnen och ett bra pris så är detta ett mycket intressant kort.

Lådan och tillbehörenFörpackningen har en rätt spartansk design och inte lika utsmyckad som lådorna till dyrare kort, men det undgår inte att se att det rör sig om ett ATI baserat grafikkort med GDDR 5 minnen. Det är exakt samma storlek på denna lådan, som lådan till GTS 250 kortet jag recenserade för ett tag sedan.

På baksidan står det lite information om bland annat Avivo, det är ATI´s stöd för avkodning av VC-1 och H.264 genom hårdvaran. Man skall tänka på att man behöver mjukvara som stödjer avkodning genom hårdvaran, som Cyberlink’s PowerDVD.

När jag öppnar förpackningen så får jag en deja vu känsla. Hade det inte varit för den lila/rosa färgen på manualen så kunde det lika väl varit lådan till GTS 250 kortet jag öppnade. Smart av GIGABYTE att använda samma förpackningar till flera kort så klart.

Även tillbehören till kortet är sparsamt tilltaget. Fast man skall väl inte räkna med mer, när det rör sig om kort i denna prisklass.

Det som medföljer kortet förutom manual och cd med mjukvaran är, dvi-vga och dvi-hdmi adapter, molex till 6-pin strömsladd och till sist en sladd för tv-out till komponent.

Medföljande mjukvara


CD skivan GIGABYTE skickar med HD 4770 kortet innehåller inte speciellt mycket, drivrutiner till kortet, DirectX 9 och Yahoo toolbar. Än en gång blir man påmind om den låga prislappen.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar