Hoppa till innehåll

GIGABYTE HD 4770

2009 maj 07 av Conman i Grafikkort
Efter många recensioner av NVIDIA grafikkort så har det äntligen blivit dags för en recension av ett ATI grafikkort. Det är GIGABYTE som har skickat ett HD 4770 grafikkort till mig. Med 40nm kärna, GDDR5 minnen och ett bra pris så är detta ett mycket intressant kort.

GIGABYTE HD 4770GIGABYTE HD 4770 är byggt helt efter AMD/ATI´s referensdesign men har utrustats med en ny kylare. De första HD 4770 korten som AMD/ATI visade upp hade en kylare som blåste ut den varma luften ur chassiet. Kortet är extra intressant på flera punkter bland annat är det först på marknaden att använda sig av 40nm teknik. Detta skall innebära ett svalare, snabbare och mindre strömkrävande grafikkort. Längre fram i recensionen tar vi reda på om detta stämmer. Kortet är också först i denna prisklass att utrustas med GDDR5 minnen.

Kortet är ca 21cm långt och det tillsammans med den svalare 40nm tekniken borde göra det till ett intressant kort för HTPC byggen. De 512MB minne som kortet har är uppdelat på 8st Qimonda GDDR5 64MB chip, konstigt nog är inte chipen kylda mer än genom luftflödet från fläkten i kylaren. Det skulle inte förvåna mig om det snart kommer kort med 128MB chip, vilket skulle innebära en total minnesmängd på 1GB.
GIGABYTE HD 4770 har stöd för CrossfireX och det innebär att upp till fyra kort kan kopplas ihop, om platsen finns och om tekniken stöds av moderkortet. Kortets har en strömdesign på 3+1 fas och tack vare den strömsnålare 40nm tekniken så drar kortet bara runt 80W vid full belastning, detta gör att kortet klarar sig med bara en 6-pin strömkontakt.

Kortet är utrustat med två DVI portar plus en S-video port och GIGABYTE skickar med en DVI-VGA adapter och en DVI-HDMI adapter. Det går att sända både ljud och bild genom kortet. Efter att man installerat drivrutinerna som medföljer på skivan går det att välja grafikkortet som ljudenhet.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar