Hoppa till innehåll

GIGABYTE HD 4770

2009 maj 07 av Conman i Grafikkort
Efter många recensioner av NVIDIA grafikkort så har det äntligen blivit dags för en recension av ett ATI grafikkort. Det är GIGABYTE som har skickat ett HD 4770 grafikkort till mig. Med 40nm kärna, GDDR5 minnen och ett bra pris så är detta ett mycket intressant kort.

KylarenTyvärr så blåser ju inte denna kylare ut den varma luften som den första referens kylaren AMD/ATI visade upp och detta kan innebära höjd temperatur i chassiet. Den är uppbyggd runt en stor kylfläns med en 80mm fläkt i mitten och även om kylaren ser ut att vara gjord av koppar så är det bara målad aluminium. Det kan ju vara så att 40nm tekniken är så sval att det inte behöver någon kylare i koppar, detta får vi svar på längre fram i recensionen. En annan nackdel med kylningen på detta kort är att det inte finns några flänsar på minnena. De får klara sig med luftflödet från fläkten i kylaren.

Jag hade hellre sett en kylare i koppar som kylde både kärnan och minnena, hade utblås bakåt och som bara tog upp en PCI-slot. Detta är kanske något vi får se längre fram när kortet utvecklas vidare.

En rolig detalj är att avståndet mellan monteringshålen för kylaren är 4,5cm, det är samma som ATI´s gamla X1650 kort och NVIDIA´s 8600GT kort. Så om man sitter med något sådant kort med en dyr eftermarknads kylare och funderar på att uppgradera, då skulle man faktiskt kunna använda sig av den kylaren till GIGABYTE HD 4770.

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar