Hoppa till innehåll

GIGABYTE HD 5770 Silent

2010 okt 27 av Conman i Grafikkort
Nu när AMDs HD 5xxx serie funnits på marknaden ett tag så börjar det dyka upp kort som skiljer sig från referens design och just ett sådant kort är GIGABYTE HD 5770 Silent.

Gigabyte Radeon HD5770 SilentDet första som anmärker kortet är dess storlek eller rätta sagt kylarens storlek. Gigabyte HD 5770 Silent är hela 27cm långt, 15cm högt och 3,5cm tjockt och det kan vara värt att mäta om man har ett lite mindre HTPC chassie.


På baksidan av kortet hittar vi fyra minneschip tyvärr är inte de kylda utan det är bara minneschipen på framsidan som har kontakt med kylaren. Vi ser också hur kylaren breder ut sig med kylflänsar som har i uppgift att kyla av heatpipen´s som kommer från kylarens centrum.


Även vid bakplåten har Gigabyte låtit små delar av kylaren sticka ut allt för att kunna kyla kortet helt passivt. Vi hittar även kortet skärmutgångar som består av en DVI, en HDMI och en DisplayPort. Lite högre upp på kortet hittar anslutning för Crossfire men till skillnad från vanliga HD 5770 kort så finns här bara en.


Här ser vi lite bättre hur otroligt stor kylaren är och det är ju tack vare storleken som Gigabyte har klarat av att få till ett helt passivt kylt HD 5770 kort.


Som sagt kortet är tillsammans med kylaren väldigt stort men det är inte den ända faktorn man skall tänka på vid eventuellt köp. För då kortet inte har någon fläkt som blåser ut värmen på baksidan av chassiet som vi är vana att se på referenskylare, kommer värmen från kortet att spridas inuti chassiet. Så ett väl ventilerat system är att rekommendera annars kommer spridningsvärmen från grafikkortet att värma upp de övriga komponenterna i systemet.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar