Hoppa till innehåll

GIGABYTE HD 6970

2011 feb 01 av Conman i Grafikkort
GIGABYTE HD 6970 en kraftig efterträdare till HD 5870 korten!?
För ett tag sedan så gjorde vi här på Techsweden en recension av de nya AMD grafikkorten HD 6850 och HD 6870, i den recensionen nämnde vi att AMD snart skulle lansera grafikkort med en ny kärna, Cayman. Nu har de korten kommit och GIGABYTE har varit vänliga att skicka ett exemplar, deras version av HD 6970.

Pris/prestanda, Sammanfattning och BetygGIGABYTE HD 6970 är ett prisvärt kort men det hamnar efter flera av sina äldre bröder, detta för att de äldre korten får lägre priser när de nya korten lanseras. GIGABYTE HD 6970 ger ordentligt med prestanda samtidigt som det har ett relativt låga pris.

SammanfattningGIGABYTE HD 6970 är på många sätt ett väldigt bra grafikkort. Som konsument får man ett kort som är väldigt bra på tesslation som är en populär teknik inom spel. Detta ger kortet bra prestanda i de flesta nya titlar och kortets minnemängd på hela 2Gb gör att även de högsta upplösningarna flyter på bra.

Kortet har fem utgångar för skärmar och stödjer fyra aktiva skärmar samtidigt genom Eyefinity tekniken. För HDMI och Displayportarna så finner vi även stöd för HD3D och 7.1 ljud. På kortet hittar vi också två Crossfire kontakter och det går att koppla ihop upp till fyra kort, vid sidan av Crossfire kontakterna så finner vi en liten microbrytare. Med hjälp av den så kan man alltinera mellan kortets två biosar.

Kort och gott, GIGABYTE HD 6970 är en klockren efterträdare till HD 5870.Fördelar:
+ Utrymme för överklockning.
+ Variabel strömförbrukning.
+ Otroligt bra prestanda.
+ 2Gb ramminne.


Nackdelar:
- Lite väl stort.

Betyg


Betyg 4.5 / 5


Betygssystemet bygger på:

1. Katastrof - Disaster
2. Icke Godkänt - Unapproved
3. Godkänt - Approved
4. Väl Godkänt - Well approved
5. Mycket Väl Godkänt - Excellent

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar