Hoppa till innehåll

KFA2 GeForce GTX 560 EX OC

2011 jul 27 av Conman i Grafikkort
Grafikkort med ett pris runt 2000kr är extra intressanta, många av oss har någon sorts gräns vid just den summan när det gäller grafikkort. Idag skall vi titta närmare på ett kort som kvalar in i den gruppen, nämligen KFA2 GeForce GTX 560. För er som nu undrar över KFA2, så kan vi nämna att det är ett dotterbolag till Galaxy och deras främsta mål är att leverera högpresterande produkter med hög kvalité. En annan viktig detalj är att de använder sig inte av några referensdesignade kretskort eller kylare.

Pris/prestanda, Sammanfattning och BetygSom vi ser i diagrammet så får KFA2 kortet en riktigt bra placering. Det är ovanligt att NVIDIA baserade grafikkort får så höga placeringar, de har i regel en lite för hög prislapp kontra prestandan.

KFA2 GeForce GTX 560KFA2 har med sitt GeForce GTX 560 levererat ett mycket bra grafikkort.
Tackvare att det är baserat på en kärna från NVIDIA kan det nyttja physX och detta kan inte motsvarande kort med AMD kärna göra. Det ger kortet en övertag i spel och tester där physX används.

Ljudnivån hos KFA2 GTX 560 är låg tackvare den smarta kylaren.
Kylaren är väldigt smart uppbyggd då man kan lätt vika ut de två 90mm fläktarna, detta underlätta väldigt mycket när man till exempel skall rengöra kylflänsarna.

Två små detaljer är det ändå som gör att kortet inte får en 5á.
Kylaren som bidrar med många bra egenskaper som låg ljudnivå och bra prestanda har faktiskt en detalj som är lite sämre, en del av den varma luften blir kvar innuti chassit. Så om man har ett trångt chassi med dålig ventilation, kan detta bidraga till höjd temperatur i chassit. En annan detalj är att kortet bara är utrustat med en SLI port, så tyvär finns inte möjligheten att koppla ihop tre sådana här kort.


Efter att vi vägt för och nakdelar så ger vi kortet en fyra i betyg.
KFA2 GeForce GTX 560 är ett välpresterande, tyst och svalt grafikkort under 2000kr, vilket gör kortet till ett vi rekommenderar här på Techsweden.Fördelar:
+ Kylaren, tyst och håller kortet svalt.
+ Bra pris/prestanda kvot.

Nackdelar:
- Kylaren blåser inte ut all den varma luften.
- Bara en SLI port.


Betyg


Betyg 4.0 / 5________________________________________________________________

Betygssystemet bygger på:

1. Katastrof - Disaster
2. Icke Godkänt - Unapproved
3. Godkänt - Approved
4. Väl Godkänt - Well approved
5. Mycket Väl Godkänt - Exelent

  • 0


0 Kommentarer