Hoppa till innehåll

KFA2 GeForce GTX 560 EX OC

2011 jul 27 av Conman i Grafikkort
Grafikkort med ett pris runt 2000kr är extra intressanta, många av oss har någon sorts gräns vid just den summan när det gäller grafikkort. Idag skall vi titta närmare på ett kort som kvalar in i den gruppen, nämligen KFA2 GeForce GTX 560. För er som nu undrar över KFA2, så kan vi nämna att det är ett dotterbolag till Galaxy och deras främsta mål är att leverera högpresterande produkter med hög kvalité. En annan viktig detalj är att de använder sig inte av några referensdesignade kretskort eller kylare.

KFA GTX 560Vi börjar med själva boxen som kortet kommer i, den har en design som flörtar med konsumenterna. Lagom med färg och mönster vilket väcker ett intresse. Det vi ser på framsidan är bland annat att kortet är utrustat med en kylare med dubbla fläktar.


På baksidan poängterar KFA2 åtta anledningar att välja just deras grafikkort. Det kan tyckas lite malligt att skriva rent ut att det finns åtta självklara skäl att välja just detta grafikkortet, då många av punkterna uppfylls av de flesta grafikkorten. Men det är en tuff marknad, så vad gör man inte.


Tillbehören som medföljer är lite speciell, det medföljer faktiskt en HDMI kabel. Det medföljer även två adaptrar, en DVI till VGA och en mini HDMI till full HDMI. Förutom detta så medföljer det manualer och en skiva med mjukvara.


Äntligen dags att ta en närmare titt på själva kortet och det första vi ser är att kylaren har två fläktar. Storleken på fläktarna är 90mm och de är monterade rätt smart vilket gör att de är lätta att demontera till exempel vid rengöring av kylflänsen. I överkant sitter de fast med en liten skruv, tar man bort skruven så går det att vika fram fläktarna vilket underlättar vid eventuell rengöring.


Kortet är utrustat med tre skärmutgångar, två DVI och en miniHDMI.
KFA2 skickar med en adapter sladd för miniHDMI till vanlig HDMI, men däremot så finner vi ingen displayPort något som man nästan tycker är standard på dagens grafikkort. Här ser vi även det bakre ventilationsgallret, kylaren skickar ut en del av värmen den vägen men tyvärr gör designen att en del av värmen blir kvar i chassiet.


Kortets strömförsörjning består av två 6-pin kontakter, nästintill standard på grafikkorten med den här prestandan.


När vi har demonterat kylaren och vänder på den, så ser vi att den bara har kontakt med själva kärnan på grafikkortet. Den har tre värmeledningsrör som transporterar värmen från kärnan ut till aluminium kylflänsarna, de i sin tur blir avkylda av de två 90mm fläktarna.Det finns en kylfläns till på grafikkortet och den är monterad över de varma komponenterna som har hand om strömförsörjningen.


Tyvärr har bara kortet en SLI brygga vilket begränsar oss till att bara kunna koppla ihop två sådana här kort.


En sista bild innan vi går vidare med testerna, på bilden ser vi strömförsörjningen av kylarens fläktar.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar