Hoppa till innehåll

KFA2 MDT X4 i test, fyra skärmar på ett NVIDIA grafikkort

2011 sep 18 av Conman i Grafikkort
Skulle du vilja använda fyra skärmar till din dator?
Får lösningen kosta max 1000kr? Varsågod, vi ger er en recension av KFA2 MDT X4

KFA2 MDT X4Vi börjar med att titta på förpackningen till kortet. "1 Card 4 Monitors" säger ju allt.
Nedanför illustrationen av de fyra skärmarna så kan vi läsa ut lite mer om kortet, det är byggt runt en Geforce 210 kärna, har 1024MB DDR2 minne, det medföljer två adaptrar som ger oss fyra DVI utgångar och till sist att kortet stödjer fyra skärmar med full-HD upplösning 1080p.


När vi tittar lite närmare på kortet så ser vi att portarna inte är DVI portar, utan det är två DMS59 portar. De två medföljande adaptrarna ansluts till DMS59 portarna och ger oss totalt fyra vanliga DVI portar.


Vi ser även att kortet bara kräver en expansions plats och att det är helt passivt kylt. Det är två väldigt bra egenskaper om grafikkortet exempelvis skall använda i en kontorsdator.

Skärm konfigurationerVi har valt att ta med en bild på det här med skärmupplösningen och utökningen av skrivbordet i Windows. När det kopplas fler skärmar till KFA2 MDT X4 så finns det lite olika möjligheter hur konfigurationen av dessa ska vara. Varje port på kortet ger med de medföljande adaptrarna totalt två utgångar var, men i Windows så syns egentligen bara de två portarna på grafikkortet. Detta innebär att vid användning av fyra skärmar inkopplade till kortet går det bara att konfigurera de som två dubbelt så breda skärmar.

Max upplösning som grafikkortet stödjer är 3840x1080, detta gör att vi bara kan ha Windows skrivbord utdraget över två skärmar. De resterande två skärmarna blir som en extra 3840x1080 skärm som man kan utöka skrivbordet med. Aktivitetsfältet kommer inte synas på de två extra skärmarna, för att det skulle vara möjligt så skulle kortet vara tvunget att stödja en upplösning på 7680x1080.

Om man inte vill utöka Windows skrivbord på alla skärmarna, så har man alternativet klona. Det ger oss samma bild på alla fyra skärmar alternativt två likadana skrivbord på 3840x1080, det kanske kan komma till användning vid utbildningssyfte eller liknande.


  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar