Hoppa till innehåll

MSI R7770

2012 feb 26 av Conman i Grafikkort
Minns ni när AMD lanserade sina HD 5770 grafikkort? De var inte de kraftigaste eller de billigaste korten, men de gav extremt mycket prestanda per krona AMD har nu släppt deras HD 7770 och HD 7750, de senaste korten ur deras Southern Islands familj.

Exemplaret vi skall testa i denna recension kommer ifrån MSI och det är deras R7770 2PMD1GD5 OC som ligger på testbänken. Vi har ju en liten förkärlek för grafikkort som inte följer referensdesignen, så det är extra kul att kortet har en annan pcb, annan kylare och är lite överklockat.

Pris/prestanda, Sammanfattning och BetygMSI R7770 placerar sig riktigt bra i diagrammet. Värdet i diagrammet är uträknat med ett inköpspris på 1550kr

MSI R7770Då har det blivit dags att sammanfatta denna recensionen. MSI R7770 2PMD1GD5 OC (som är kortets fullständiga beteckning) är ett
HD 7770 kort som ej följer refernsdesign. MSI har monterat en kylare med dubbla fläktar, denna håller kortets temperatur i schack utan att låta för mycket.
Kortets PCB är även den designad av MSI, men det är inte allt. Frekvens är höjd 20 MHz jämfört med referens korten.

När vi överklockar kortet så når vi 1205 MHz på kärnan, detta är nästan 200 MHz mer än original. Minnena stannar vid 5200 MHz, original går de i 4500 MHz. Den totala överklockningen som kortet klarar är helt klart godkänd skulle vi vilja säga.

Egentligen hittar vi bara två mindre nackdelar hos kortet. Det första är att kylaren inte har någon kontakt med minnena, den andra är också relaterad till kylaren. Designen av kylaren gör att det blir lite trångt när man skall lossa strömkabeln, plasten på kylaren är lite i vägen.

MSI R7770 2PMD1GD5 OC känns som ett nätt litet kort. Visst tar det upp två expansionsplatser, men att det bara kräver en 6-pin kabel gör att det känns litet. Kortet presterar okey i våra tester, men om man tänkt spela tyngre spel så får man räkna med att kortet får det jobbigt i upplösning över 1600x1200.Fördelar:
+ Svalt, tyst och strömsnålt.
+ Prisvärd prestanda.

Nackdelar:
- Svårt att få ur strömkabeln.

Betyg


Betyg 4.0 / 5


________________________________________________________________

Betygssystemet bygger på:

1. Katastrof - Disaster
2. Icke Godkänt - Unapproved
3. Godkänt - Approved
4. Väl Godkänt - Well approved
5. Mycket Väl Godkänt - Excellent

  • 0


0 Kommentarer

Senaste trådar